Tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler - najlepsze przepisy z Kuchennych Rewolucji

Tatar

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Tatar według przepisu Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

 Jak zrobić tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler? Poznaj przepis z Kuchennych Rewolucji!

Składniki

  • 1 kilogram polędwicy wołowej
  • 4 jajka (żółtka)
  • pół szklanki wody mineralnej
  • szklanka oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz
  • oliwki
  • cebulka
  • żółtka do dekoracji

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso należy dwa razy zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać.

  • Wołowinę wyrabiamy rekami dodając żółtka, olej, sól, pieprz i wodę mineralną, do momentu aż tatar będzie miał jednolitą konsystencję.

  • Porcje układamy na talerzach robiąc w mięsie wgłębienie na surowe żółtko.

  • Dodatkowo, dla dekoracji, na żółtku można również umieścić plasterek czarnej oliwki.

  • Okalamy go drobno posiekaną cebulką

  • Tatar będzie świetnie smakował z ogórkami kiszonymi, marynowanymi grzybkami i świeżym pieczywem.