Smażona rzymska sałata

Smażona rzymska sałata

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Smażona rzymska sałata to świetny dodatek do obiadu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smażona sałata brzmi dla ciebie dziwnie? Mimo to spróbuj, nie pożałujesz. Rzymska sałata przypieczona delikatnie na oliwie z oliwek smakuje wyśmienicie. Podajemy przepis na smażoną sałatę.

Składniki

  • 4 główki sałaty rzymskiej

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • czosnek granulowany

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Sałatę umyć i osuszyć, pokroić na ćwiartki.

  • Rozgrzać oliwę na patelni, ułożyć kawałki sałaty i smażyć na niewielkim płomieniu.

  • Po chwili przekręcić sałatę na druga stronę i jeszcze chwilę smażyć.

  • Oprószyć solą i czosnkiem.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4