Diabelskie parówki podawane w ostrym sosie pomidorowym

Diabelskie parówki podawane w ostrym sosie pomidorowym

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Diabelskie parówki w wersji na ostro.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Szybka kolacja w pikantnym stylu. Parówki ugotowane w ostrym, pomidorowym sosie nabierają smaku i charakteru. Podajemy przepis na diabelskie parówki.

Składniki

  • 6 parówek

  • 3 pomidory

  • 2 łyżki pasty pomidorowej

  • 3 łyżki keczupu

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

  • 1/2 łyżeczki chilli w proszku

  • szczypta cukru

  • sól i piperz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać zmiażdżony czosnek, pastę, keczup i przyprawy.

  • Dusić na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną a sos zgęstnieje. Dodać obrane i pokrojone na pół parówki i gotować 10 min.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,8