Diabelskie parówki podawane w ostrym sosie pomidorowym

2021-03-29
Diabelskie parówki podawane w ostrym sosie pomidorowym
Autor: Shutterstock Diabelskie parówki w wersji na ostro.
łatwy
20 min
4

Szybka kolacja w pikantnym stylu. Parówki ugotowane w ostrym, pomidorowym sosie nabierają smaku i charakteru. Podajemy przepis na diabelskie parówki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 6 parówek
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki chilli w proszku
  • szczypta cukru
  • sól i piperz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać zmiażdżony czosnek, pastę, keczup i przyprawy.
  • Dusić na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną a sos zgęstnieje. Dodać obrane i pokrojone na pół parówki i gotować 10 min.