Pasty

Półki sklepowe wręcz uginają się od różnorodnych past i smarowideł. Jednak aby pasty były zdrowsze i często też smaczniejsze, najlepiej przygotować je w domu. Rano mogą trafić na kanapki i tosty, a w ciągu dnia podkręcić smak przekąsek albo trafić do dań obiadowych. Pesto, harissa, a może pasta jajeczna? Wybór jest duży!

Pasty

Pasty wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pasta paprykowa do chleba - po prostu pyszna!

Pasta paprykowa do chleba - po prostu pyszna!

Pasta paprykowa do chleba to solidna porcja witamin, mikroelementów i przede wszystkim smaku! Pastę można jeść bez dodatków, można też potraktować ją jak smarowidło pod ser czy  wędlinę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Aromatyczne masło krabowe - niecodzienne smarowidło

Aromatyczne masło krabowe - niecodzienne smarowidło

Masło krabowe można przygotować w kilka minut i zaskoczyć niezapowiedzianych gości. Można podać je do krakersów, paluszków grissini lub pokrojonych w słupki warzyw.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasta z cukinii: idealna do kanapek i zapiekanek

Pasta z cukinii: idealna do kanapek i zapiekanek

Pasta z cukinii jest idealna do kanapek i zapiekanek. Świetnie smakuje na zimno. Zapieczona na grzance, podana ze świeżym pomidorem jest absolutnie rozkoszna. Subtelny smak nadaje jej dodatek tartego parmezanu lub innego dojrzałego i twardego sera.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowy paprykarz szczeciński [pasta kanapkowa z ryby]

Domowy paprykarz szczeciński [pasta kanapkowa z ryby]

Domowy paprykarz szczeciński, to doskonały dodatek do kanapek, a dla tych, co na diecie samodzielna przekąska. Możemy ją zrobić z resztek ryby z obiadu lub z dowolnego fileta rybnego, także z ryb mrożonych (łosoś, pstrąg, dorsz, mintaj, morszczuk, sola, miruna).

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta z sera feta i suszonych pomidorów - dip idealny do kanapek i warzyw

Pasta z sera feta i suszonych pomidorów - dip idealny do kanapek i warzyw

Pasta z sera feta i suszonych pomidorów jest idealna do kanapek lub jako dip do surowych warzyw. Smaczna pasta z twarogu solankowego i pełnych aromatu pomidorów dobrze się smaruje i może zastąpić masło na kanapce. Doskonale nadaje się do podania jako dip, otoczona pociętymi na paluszki surowymi warzywami. Pasuje do ogórków, kalarepki, białej rzodkwi i gotowanej al dente fasolki szparagowej. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta z bobu do chleba - jak zrobić? Łatwy przepis! [WIDEO]

Pasta z bobu do chleba - jak zrobić? Łatwy przepis! [WIDEO]

Trwa sezon na bób - to znakomite warzywo jest tak bogate w białko, że może w znacznym stopniu zastąpić mięso. Jak przyrządzić z bobu smaczną pastę do chleba?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta z kurczaka: przepis na wykorzystanie resztek kurczaka

Pasta z kurczaka: przepis na wykorzystanie resztek kurczaka

Pasta z kurczaka to pyszny przepis na wykorzystanie resztek  kurczaka, które zostały po gotowaniu wywaru na zupę, grillowym przyjęciu. Do przygotowania pasty można także użyć kurczaka pieczonego. W zależności od tego, jak przyrządzony był kurczak doprawiamy  pastę mocniej lub słabiej. Pasta z kurczaka to doskonały i łatwy do przygotowania dodatek do pieczywa

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Czosnek niedźwiedzi w słoiku: przepis na pastę do kanapek

Czosnek niedźwiedzi w słoiku: przepis na pastę do kanapek

Czosnek niedźwiedzi świetnie nadaje się do przygotowania pysznej i zdrowej pasty kanapkowej. Czosnek niedźwiedzi ma dużą wartość odżywczą, ze względu na zawarte w nim substancje o działaniu przeciwbakteryjnym i witaminy. Warto więc zrobić nieco więcej pasty kanapkowej i przechować w słoiku w warunkach chłodniczych, by potem korzystać z tego superfoods do woli. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasta z awokado: przepis na domowe guacamole do kanapek

Pasta z awokado: przepis na domowe guacamole do kanapek

Pasta z awokado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Sprawdźcie, jak ją przygotować! Polecamy także: Dip z awokado i koziego sera, Carpaccio z awokado, Czym przyprawiać awokado?  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pasta serowa ze świeżymi ziołami: łatwy przepis

Pasta serowa ze świeżymi ziołami: łatwy przepis

Pasty to idealne dodatki do pieczywa - każdy składnik wzbogaca smak, dodaje też nowych wartości odżywczych. Plasterek żółtego sera położony na kanapce ociera się o kulinarny banał, ale pasta z sera z ziołami - to zupełnie coś innego. Wypróbuj nasz przepis na pyszną ziołową pastę serową.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 9