Szybka pasta jajeczna z 2 składników. Pomysł na pyszne śniadanie pełne białka
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Pasta kanapkowa to pyszne urozmaicenie śniadania. Dlatego warto wybrać ten sprawdzony przepis i przygotować szybką pastę jajeczną, która jest nie tylko wyjątkowo dobra. Robi się ją tylko z dwóch składników i jest gotowa w 10 minut. Wystarczy wymieszać ugotowane na twardo jajka z innym popularnym produktem śniadaniowym. Zobaczcie, jak zrobić szybką pastę jajeczną.
Co można dodać do pasty jajecznej zamiast majonezu?
W tym sprawdzonym przepisie na szybką pastę jajeczną wykorzystuje się tylko dwa składniki i dwie przyprawy. Oba produkty są składnikami zdrowych domowych śniadań, ale mało kto wie, że można je połączyć. Do pasty jajecznej przyrządzonej według tego przepisu nie dodaje się majonezu. Zamiast niego jajka łączy serek wiejski, który jest dobrym źródłem białka i zawiera o wiele mniej kalorii. Ugotowane na twardo jajka pysznie łączą się z serkiem wiejskim oraz przyprawami, tworząc tę wyborną pastę kanapkową na śniadanie.
Jak dobrze zrobić pastę jajeczną?
Przepis na szybką pastę jajeczną z dodatkiem serka wiejskiego jest łatwy i szybki. Przygotowanie pasty do chleba nie powinno zając więcej niż 10 minut.
Jak więc przygotować pyszną i zdrową pastę jajeczną z serkiem wiejskim? To tylko trzy banalnie proste kroki.
- 1. krok – posiekanie jajek
- 2. krok – wymieszanie jajek z serkiem wiejskim
- 3. krok – doprawienie pasty jajecznej
Jak podawać szybką pastę jajeczną?
Wyborna dwuskładnikowa pasta jajeczna to szybki przepis na pyszne, zdrowe i pełne białka śniadanie. Świetnie smakuje z chlebem z ziarnami lub na zakwasie. Można też podać do niej ciepłe i chrupiące tosty. Kanapki z szybką pastą jajeczną warto udekorować kiełkami, posiekanym szczypiorkiem lub plasterkami rzodkiewek. Szybka pasta jajeczna, w której zamiast majonezu dodaje się serek wiejski, to również pomysł na pyszną przekąskę lub smaczną kolację. Jeżeli lubicie roladki z tortilli, możecie wykorzystać ją jako farsz do tego typu przekąski.
Dodatkową zaletą tego przepisu jest to, że szybką pastę jajeczną wzbogaconą serkiem wiejskim bez obaw można jeść na diecie. Wyróżnia się wysoką zawartością białka i innych składników odżywczych, a także niską kalorycznością.
SKŁADNIKI
- 200 g serka wiejskiego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- sól, pieprz
dodatkowo:- kiełki, szczypiorek, rzodkiewki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obrane ze skorupek jajka drobno posiekać i przełożyć do miseczki.
- Dodać serek wiejski. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
- Podawać z chlebem oraz kiełkami, szczypiorkiem lub rzodkiewką.