Kremy i musy

Pyszne kremy i masy do ciast są tym, co zmienia zwykły biszkopt albo kruchy spód w eleganckie ciasto lub tort. Upiecz biszkopt, wybierz jedną z mas i wypróbuj. A jeślii jedna kombinacja nie podbije twojego serca - wybierz inną. Znajdź, swoje idealne połączenie ciasta i masy!

Kremy i musy

Kremy i musy wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Mus porzeczkowy z czarnych i czerwonych porzeczek: łatwy przepis!

Mus porzeczkowy z czarnych i czerwonych porzeczek: łatwy przepis!

Porzeczki mają albo zdeklarowanych fanów, albo zdecydowanych przeciwników. By tych ostatnich raz na zawsze przekonać do owoców, warto przygotować mus porzeczkowy. Wykorzystujemy zarówno czerwone, jak i czarne porzeczki.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Deser Rote Greuetze - domowy kisiel z sezonowych owoców na rumie

Deser Rote Greuetze - domowy kisiel z sezonowych owoców na rumie

Domowy kisiel w wersji glamour - niemieckie rote gruetze jest łatwy do zrobienia, pyszny, soczysty i pięknie wygląda. Przygotuj go w domu i zakocz gości pysznym deserem.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Torcik grysikowy z owocami: przepis bez pieczenia

Torcik grysikowy z owocami: przepis bez pieczenia

Torcik grysikowy z owocami to sprytny przepis na deser bez pieczenia. Masę grysikową przygotowuje się z grysu pszennego czyli kaszy manny. Ten zdrowy mleczny deser będzie smakował dużym i małym łakomczuchom. Torcik grysikowy można przygotować z różnymi owocami: truskawkami, jagodami, borówkami amerykańskimi, czy malinami. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Nutella z daktyli - przepis na zdrowy krem czekoladowy

Nutella z daktyli - przepis na zdrowy krem czekoladowy

Nutella z daktyli - cudownie słodka, aksamitna, rozpływająca się w ustach, a jednocześnie zdrowa. Czy to możliwe? Owszem! A do tego bardzo łatwa w przygotowaniu. Nie ma na co czekać, czas przygotować zdrowe słodkości.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Czekoladowy krem do tortu: przepis na krem z mascarpone i śmietaną

Czekoladowy krem do tortu: przepis na krem z mascarpone i śmietaną

Czekoladowy krem przydaje się nie tylko do tortu. Można nim przełożyć niedzielny placek biszkoptowy, ozdobić nim babeczki (muffiny), podać z malutkimi bezami jako deser. Na pewno znajdziecie dla niego idealne zastosowanie cukiernicze. Przepis na pyszny krem z mascarpone i śmietaną jest bardzo prosty. Niczego nie trzeba tu gotować. Poradzą sobie nawet najmniej wyrobieni domowy cukiernicy. Do dzieła!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Krem do tortu: przepis na szybki, pyszny i lekki krem do dekoracji tortów

Krem do tortu: przepis na szybki, pyszny i lekki krem do dekoracji tortów

Czy krem do tortu można przygotować w 10 minut? Tak, i na dodatek pyszny oraz lekki. Krem na bazie bitej śmietany z dodatkiem galaretki będzie puszysty, ale zwarty. Znakomicie nada się zarówno do przełożenia blatów tortu, jak i do dekoracji.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Krem do tortu z serka mascarpone i bitej śmietany

Krem do tortu z serka mascarpone i bitej śmietany

Przygotowanie doskonałego kremu do tortu jest łatwe. Najlepszy krem powinien być  puszysty i aksamitny. Powinien być także na tyle stabilny, aby utrzymać warstwę ciasta i nie spływać. Polecamy przepis na lekki tort to tortów z serka mascarpone i bitej śmietany. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Créme Caramel: krem karmelowy zapiekany po francusku

Créme Caramel: krem karmelowy zapiekany po francusku

Créme Caramel (czyt. krem karamel) to francuski deser z mleka, jajek i cukru. Ten rodzaj budyniu w sosie karmelowym jest bardzo popularny także we Włoszech (Dolce Latte), w Hiszpanii i Portugalii (Dulce de Leche). Wbrew pozorom nie jest trudny. Odrobina wysiłku zostanie nagrodzona aksamitnym kremem o konsystencji mlecznej galaretki skąpanym w słodkim sosie karmelowym. Krem można zapiekać w specjalnych porcelanowych foremkach (ramekin) lub w jednym dużym naczyniu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krem z cappuccino

Krem z cappuccino

Krem z cappuccino jest lekki niczym pianka mleczna i subtelnie kawowy. Krem przygotowuje się na cappuccino w proszku i bitej śmietany z niewielkim dodatkiem żelatyny. Puszystym kremem o smaku cappuccino przekładamy warstwy eleganckiego tortu lub lekkiego placka biszkoptowego do popołudniowej kawy.  

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Krem cytrynowy: orzeźwiający deser

Krem cytrynowy: orzeźwiający deser. Przepis na mus cytrynowy

Krem cytrynowy to idealny deser na upalne dni. Można go podawać nie tylko jako deser w postaci musu, ale również użyć jako składnika tarty cytrynowej. Przygotowany na bazie cytryn z dodatkiem masła i cukru krem cytrynowy możemy przechowywać w lodówce nawet 2 tygodnie!

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 5