Truskawki

Na straganach truskawki nie rządzą długo, a mimo to są jednymi z najpopularniejszych owoców. Warto więc w pełni korzystać z sezonu na truskawki - robić z nich desery, ciasta, a zwłaszcza przetwory. Dżem truskawkowy własnej roboty będzie o wiele zdrowszy niż ten kupiony w sklepie. Truskawki dobrze też znoszą mrożenie.

Truskawki

Mizeria z truskawkami - słodko-wytrawny dodatek obiadowy [przepis]

Mizeria to jeden z najbardziej lubianych dodatków do obiadu. My proponujemy nieco odświeżoną wersję ze słodkim akcentem. Ogórki z truskawkami? Czemu nie!

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dżem truskawkowy bez konserwantów: przepis na naturalny dżem [WIDEO]

Dżem truskawkowy jest bardzo chętnie kupowany w polskich sklepach. Kojarzy się z wakacjami, beztroską, wolnością i pachnącymi słońcem owocami. A gdyby tak przygotować go samodzielnie? Prosty przepis na dżem truskawkowy stanowi najlepszy dowód, że nie wymaga to dużego wysiłku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 180 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Truskawkowy cobbler - drink nie tylko na lato

Świeżo wyciśnięty sok z truskawek to świetna baza do koktajli alkoholowych. Truskawkowy cobbler z likierem maraschino można zaserwować gościom podczas domowego przyjęcia czy garden party. W upalne dni - koniecznie z kruszonym lodem!

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Niskosłodzony dżem z truskawek - jak zrobić w piekarniku? [przepis]

Dżem truskawkowy z piekarnika? To sprytne i bardzo pomysłowe rozwiązanie. Owoce zachowują swój bogaty aromat, można też użyć znacznie mniej cukru. Sprawdź, jak zrobić w piekarniku niskosłodzony dżem z truskawek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 300 MINUT

Porcja dla: 20 OSÓB

Dżem truskawkowy niskosłodzony - jak zrobić? [sprawdzony przepis]

Truskawki to bardzo zdrowe i niskokaloryczne owoce. Jeśli chcemy przygotować z nich przetwory na zimę, warto dodawać jak najmniej cukru, tak by nadal nie tuczyły. Jak zrobić niskosłodzony dżem truskawkowy? Podajemy prosty, sprawdzony przepis.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 360 MINUT

Porcja dla: 20 OSÓB

Dżem z rabarbaru i truskawek z miodem - sprawdzony przepis!

Dżem z rabarbaru  i truskawek – czemu by nie połączyć tych dwu wspaniałych letnich smaków i zamknąć ich w słoiku, by cieszyły mroźną zimą? Oto sprawdzony i łatwy przepis na pyszny dżem rabarbarowo-truskawkowy!

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Konfitura truskawkowa z bazylią: sprawdzony przepis!

Czerwiec to czas, kiedy truskawki królują na naszych stołach. Przygotowujemy z nich tarty, koktajle i sałatki. Ponieważ sezon na nie jest dość krótki, już teraz warto pomyśleć o konfiturach. Polecamy intrygujący duet smaków - konfitura truskawkowa z bazylią. Zobacz, jak ją zrobić krok po kroku.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Szybkie ciasto z truskawkami i rabarbarem - łatwy przepis!

Sezon na truskawki  i rabarbar  nie trwa długo, dlatego warto maksymalnie go wykorzystać. Ciasto z truskawkami i rabarbarem nie musi być bardzo skomplikowane, co udowadnia poniższy przepis.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowy sok truskawkowy: sprawdzony przepis [WIDEO]

Naturalny, domowy sok truskawkowy pozbawiony jest konserwantów, długo też zachowuje swój smak. Sprawdź, jak zrobić go krok po kroku - przedstawiamy prosty, klasyczny przepis.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ciasto z truskawkami i rabarbarem - prosty przepis

Późna wiosna i początek lata to zarówno królestwo truskawek, jak i rabarbaru. A gdyby tak połączyć obie te pyszności? Ciasto z truskawkami i rabarbarem jest bardzo proste w przygotowaniu, a przy tym wyjątkowo smaczne. Zobacz, jak je zrobić krok po kroku!

Ocena: 5,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 80 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 26