Pieczone podudzia indyka: soczysty i smaczny obiad

Pieczone podudzia indyka: soczysty i smaczny obiad

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pieczone pałki indyka to dużo soczystego mięsa 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pieczone nogi indyka to pyszne i soczyste mięso. Jest tylko jeden warunek, nie wolno mięsa przepiec i ostrożnie należy dawkować wysokie temperatury. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Indycze podudzia umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Natrzeć musztardą, posypać tymiankiem.

  • Na dnie naczynia do zapiekania lub brytfanny ułożyć obrane i pokrojone warzywa.

  • Na warzywach ułożyć przyprawioną nogę lub jej części.

  • Naczynie z pieczenią wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piec przez 3,5 godziny.

  • W razie potrzeby podlewać gorącą wodą.

  • Podawać z pieczonymi warzywami i ziemniakami puree

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was

Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,2