Obłędnie prosta i pyszna pasta pieczarkowa z jajkiem

Obłędnie prosta i pyszna pasta pieczarkowa z jajkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta pieczarkowa z jajkiem jest  bardzo łatwa do przygotowania, tania i pyszna

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta pieczarkowa z jajkiem to pyszny i łatwy do przygotowania dodatek do pieczywa. Jej  przygotowanie zajmie ci maksymalnie 20 minut, a gdy jej spróbujesz - będziesz chciał więcej.

Składniki

  • 40 dag pieczarek

  • 2 łyżki oleju

  • 1 duża cebula

  • 1 jajko ugotowane na twardo

  • łyżeczka świeżego tymianku  (ew. pół łyżki suszonego)

  • sól i pieprz do smaku

  • łyżka masła

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze części. cebulę posiekać. Pieczarki z cebulą przesmażyć na oleju, odparować z nadmiaru wody.

  • Przestudzić i zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłem i przyprawami. Lekko schłodzić przed podaniem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5