Mus z białą czekoladą - walentynkowy afrodyzjak

2021-03-29
Mus z białą czekoladą - wlentynkowy afrodyzjak.
Autor: pixabay.com Mus z białą czekoladą na malinowym spodzie.
łatwy
15 min
4

Walentynki to szczególny dzień, którego charakter powinny podkreślać spożywane potrawy. Warto dodać do nich naturalne afrodyzjaki, takie jak np. czekolada, aby podnieść temperaturę w związku. Sprawdź, jak zrobić mus z białą czekoladą.

SKŁADNIKI

  • 380 ml śmietanki kremówki
  • 120 g bia­łej cze­ko­la­dy
  • maliny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do mi­ski wlać 330 ml śmie­tan­ki i ubić, resz­tę od­sta­wić.
  • Cze­ko­la­dę po­sie­kać, wło­żyć do ron­del­ka i roz­to­pić na pa­rze (w kąpie­li wod­nej o temp. około 35°C).
  • Po­zo­sta­łe 50 ml śmie­tan­ki za­go­to­wać, wlać do ron­del­ka z płyn­ną cze­ko­la­dą, wy­mie­szać i od­sta­wić.
  • Połączyć ze sobą wszystkie składniki,
  • Podawać na spodzie z malin.