Chrzan z owocami żurawiny: pyszny sos do mięs i jaj
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Chrzan to doskonały dodatek do mięs, znakomicie smakuje z białą kiełbasą czy pieczoną szynką. Proponujemy przyrządzić go z żurawiną.
Zobacz też:
SKŁADNIKI
- 1/2 szklanki chrzanu (najlepiej świeżo startego)
- jabłko
- 4 łyżki gęstej śmietany
- szczypta soli i pieprzu
- 1/3 szklanki suszonych owoców żurawiny
- 3 łyżki białego wytrawnego wina
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Namoczyć owoce w gorącej wodzie, odstawić na 10 minut.
- Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach na mus.
- Dodać pozostałe składniki i odsączone owoce żurawiny. Starannie wymieszać.