Wołowina z sosem sriracha - przepis na fantastyczną wołowinę na ostro
Kotlety z wątróbki z warzywami

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Kotlety z wątróbki z warzywami to sprytny sposób na przemycenie wątróbki do codziennej diety.
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Kotlety z wątróbki z warzywami to prosty przepis na przemycenie wątróbki do codziennego menu. Kotlety z wątróbki to także tani przepis na pyszną kolację. Wątróbka jest cennym źródłem żelaza i witamin z grupy B. Powinna być stałym elementem jadłospisu przedszkolaka, ucznia i studenta.
Polecamy także:
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Wątróbkę oczyścić z błon, umyć i odsączyć.
Cebulę upiec. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekać.
Wątróbkę razem z cebulą zmielić w maszynce lub rozdrobnić w malakserze.
Wątróbkę z cebulą przełożyć do miski, dodać startą marchewkę, mąkę, jajka, musztardę i natkę pietruszki. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać.
Z wątróbkowo-warzywnej masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty.