Sałatka z pęczaku z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą

2021-03-29
Sałatka z pęczakiem
Autor: Shutterstock Sałatka z pęczakiem jest smaczna i pożywna.
łatwy
15 min
4

Smaczna sałatka z pęczaku z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą to pyszna samodzielna przekąska lub dodatek do obiadu.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 200 g ugotowanego pęczaku
  • 6 marynowanych pieczarek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki czerwonej fasoli konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kasze wymieszać z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolą.
  • Dodać pokrojone na kawałki marynowane pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę.
  • Wymieszać z majonezem i wstawić do lodówki na 2 godziny.