Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków

Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Prosta i szybka surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków to orzeźwiający dodatek do codziennego obiadu.

Składniki

  • 1 mała główka białej kapusty

  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe

  • 2 pomidory

  • 1/2 pęczka natki pietruszki

  • 1/2 pojemnika śmietany kremówki lub jogurtu greckiego

  • 1 łyżka chrzanu

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z kapusty wyciąć głąby, kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut, osączyć i ostudzić.

  • Ogórki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.

  • Dodać śmietanę, chrzan, posolić, popieprzyć, wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do salaterki i posypać natką.

  •  

Ocena: 5