Sałatka z rukoli z owocem kaki i kozim twarogiem
Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Prosta i szybka surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków to orzeźwiający dodatek do codziennego obiadu.
Składniki
1 mała główka białej kapusty
4 ogórki kiszone lub konserwowe
2 pomidory
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 pojemnika śmietany kremówki lub jogurtu greckiego
1 łyżka chrzanu
sól
pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Z kapusty wyciąć głąby, kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut, osączyć i ostudzić.
Ogórki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
Dodać śmietanę, chrzan, posolić, popieprzyć, wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do salaterki i posypać natką.