Bezkonkurencyjna sałatka tzatziki z kurczakiem lub indykiem - to jest hit!
Sałatka warstwowa z tuńczyka i kukurydzy: prosty przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Tuńczyka można łączyć z wieloma produktami, ale szczególnie lubi towarzystwo kukurydzy - to wręcz nieśmiertelny duet sałatkowy
Ocena: 4,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym jest pożywna, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Idealnie nadaje się na lunch w pracy lub na kolację. Sprawdź nasz przepis na sałatkę warstwową z tuńczyka!
Składniki
puszka tuńczyka w oleju
1/2 puszki kukurydzy
3 jajka ugotowane na twardo
10 dag ostrego sera żółtego
1/2 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
1 łyżka keczupu
chili
sól
pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Tuńczyka odsączonego z oleju rozdrobnić, żółtka jajek oddzielić od białek, osobno posiekać.
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez wymieszać z keczupem, dodać przyprawy. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
W szklanym naczyniu ułożyć warstwami: połowa żółtego sera, posiekane białka, połowa sosu majonezowego, posiekany szczypior, tuńczyk, kukurydza, reszta sosu, reszta sera, posiekane żółtka.