Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

2021-03-29
Materiały prasowe Tarsmak
Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka
Autor: Shutterstock Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka
łatwy
30 min
4

Przepis na sałatkę jajeczną zawijaną w rulony naleśnikowe wymyślił znany szef kuchni Robert Muzyczka specjalnie na wielkanocny stół. Rulony kroimy na mniejsze porcje i serwujemy na półmisku. Wyglądają i smakują zachwycająco.

Polecamy też:

Sałatka z jajkami przepiórczymi i kurczakiem

Nieziemska sałatka z kiełbasy, jajek, sera i kukurydzy w 10 minut

Słodko-kwaśna sałatka z jajkami i rodzynkami

Sałatka z młodym szczawiem i jajkiem

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem i jajkiem

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.
  • Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać sosem koperkowym.
Materiały prasowe Tarsmak