Papryka pasteryzowana na zimę - prosty przepis

Papryka pasteryzowana na zimę - prosty przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Papryka pasteryzowana na zimę to doskonały dodatek do dań obiadowych  oraz do kanapek

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Papryka pasteryzowana przyda się zimą jako dodatek do obiadu czy kanapek. Nasz przepis na paprykę pasteryzowaną jest wyjątkowo nieskomplikowany -  tak przygotowana papryka uda się każdemu!

 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z umytej papryki usunąć gniazda nasienne, strąki włożyć do wrzącej, osolonej wody.

  • Gotować przez 5 minut, odcedzić. Obrać ze skórki i ułożyć w słoikach przekładając czosnkiem.

  • Do 2 szklanek wywaru z papryki dodać gorczycę, ziele angielskie, listki laurowe, sok z cytryny. Zagotować.

  • Paprykę w słoikach zalać gorącym wywarem, na wierzch nalać po łyżce oleju.

  • Pasteryzować przez 30 minut w temperaturze 90ºC.

Ocena: 5