Zupa paprykowa z węgierską pastą - świetny przepis na pyszną zupę
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Papryka to źródło witamin i minerałów - jedno z najwartościowszych warzyw. Warto z niej przygotować pyszną pikantną zupę. W tym daniu wykorzystujemy węgierską pastę paprykową, która dodaje zupie z papryki wspaniałego aromatu.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i błon, pokroić w paski. Ziemniaki pokroić w kostkę. Włoszczyznę poszatkować.
- Wszystkie warzywa włożyć do wywaru i ugotować do miękkości.
- Dodać pasty paprykowe (do kupienia prawie w każdym sklepie spożywczym) i czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
- Chwilę gotować, zaprawić śmietaną 18% i posypać natką.