Zupa krem z zielonego groszku, którą zrobisz w 15 minut
2021-03-31
łatwy
15 min
4
Dieta wegetariańska
Podajemy przepis na szybką zupę z zielonego groszku z kiełbasą. Zupę krem z groszku przygotujesz zaledwie w kwadrans. Przygotuj blender i do dzieła!
SKŁADNIKI
- 1 kg (2 opakowania) mrożonego groszku
- 1 marchewka
- 1 pęczek włoszczyzny
- 1-2 duże ziemniaki drobno pokrojone
- kiełbasa zwyczajna lub inna
- masło lub oliwa
- sól
- magi
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Gotujemy wodę, jeśli dodajemy ziemniaki, by zupa była gęstsza, wrzucamy je jako pierwsze, wraz z pokrojonymi marchewką, pietruszką, bo gotują się najdłużej.
- Gdy warzywa zmiękną, wsypujemy groszek i gotujemy, aż będzie miękki.
- Miksujemy na krem, doprawiamy do smaku, możemy dodać łyżeczkę masła.
- Wrzucamy pokrojoną w talarki kiełbasę, chwilkę gotujemy. Pyszna zupa gotowa jest do podania.
Beszamel - Zupa z młodych jarzyn z fasolką szparagową