Wiosenna zupa na rosole z tortellini

Wiosenna zupa na rosole z tortellini
Autor: Shutterstock.com Wiosenna zupa na rosole z tortellini
łatwy
20 min
4

Wiosenna zupa na rosole z tortellini to świetny patent na szybkie pierwsze danie. Wystarczy kupić gotowe tortellini oraz zorganizować sobie zawczasu rosół lub bulion warzywny. Prościej się nie da! 

SKŁADNIKI

  • 1,5 l rosołu na kurczaku lub bulionu warzywnego
  • 400 g tortellini z szynką prosciutto lub grzybowym
  • 100 g liści szpinaku baby
  • 200 g zielonego groszku mrożonego
  • 1 łyżka parmezanu startego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rosół zagotować.
  • Dodać tortellini i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Na koniec dodać szpinak i groszek. Gdy zupa powótrnie zawrze zdjać z ognia.
  • Podawać posypaną tartym parmezanem. 
Makaron! Co warto o nim widzieć? Jak dobrać makaron do potrawy? Jak obliczyć porcję makaronu?

Rosół, bulion, wywar: 10 przepisów na dietę bulionową

Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Szefowa kuchni i koneserka smaku. Niestrudzona popularyzatorka historii kultur kulinarnych, kuchni regionalnych i narodowych. Autorka książek: „Dzieje łakomstwa i obżarstwa” (wyd. Harde, 2019), „Polska Księga …

więcej