Wiosenna zupa na rosole z tortellini
2022-03-12
łatwy
20 min
4
Wiosenna zupa na rosole z tortellini to świetny patent na szybkie pierwsze danie. Wystarczy kupić gotowe tortellini oraz zorganizować sobie zawczasu rosół lub bulion warzywny. Prościej się nie da!
SKŁADNIKI
- 1,5 l rosołu na kurczaku lub bulionu warzywnego
- 400 g tortellini z szynką prosciutto lub grzybowym
- 100 g liści szpinaku baby
- 200 g zielonego groszku mrożonego
- 1 łyżka parmezanu startego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rosół zagotować.
- Dodać tortellini i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na koniec dodać szpinak i groszek. Gdy zupa powótrnie zawrze zdjać z ognia.
- Podawać posypaną tartym parmezanem.
Makaron! Co warto o nim widzieć? Jak dobrać makaron do potrawy? Jak obliczyć porcję makaronu?