Drobiowy rosół kolagenowy - lepszy niż botoks

Drobiowy rosół kolagenowy - lepszy niż botoks

Rosół drobiowy bogaty w kolagen jest jednym z najtańszych rozwiązań. Ten rosół za grosze można przygotować na kurzym korpusie, szyjkach, skrzydełkach, dodając ewentualnie kilka żołądków. Zapomnijcie o drogich suplementach na stawy i włosy. Rozdajcie napakowane kalegenem kremy do twarzy i szyi. Rosół na kościach jest lepszy dla skóry od botoksu. Jeśli nie chcesz płacić za bolesne zastrzyki, to koniecznie ugotujcie >>> DROBIOWY ROSÓŁ KOLAGENOWY

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka

Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka

Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka to bardzo łatwy i ekonomiczny przepis dla zapobiegliwych. Tańszy, lecz pełnowartościowy rosół na kurzych korpusach jest pełen smaku i odżywczych związków. Polecam tę sprytną alternatywę tradycyjnego rosołu za jedyne 8 zł dla 4 osób, jako samodzielne danie lub bazę do zup i sosów! Do tego to płynne złoto ma mnóstwo kolagenu dla naszych włosów, paznokci i skóry. Ugotujcie jeszcze dzisiaj >>> OSZCZĘDNY ROSÓŁ NA KORPUSACH

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Azjatycki rosół z kaczki

Azjatycki rosół z kaczki

Rosół z kaczki jest obłędnie smaczny. Jednak kaczka nie należy do taniego drobiu, dlatego warto wykorzystać dostępne w sklepach porcje rosołowe. Taka porcja na rosół zawiera korpus, skrzydła i szyjkę kaczki. Jest doskonałym źródłem soli mineralnych, aminokwasów i kolagenu. Oto oszczędny przepis na rosół z kaczki po azjatycku. Pikantny, zdrowy, pyszny! Zacznijcie warzyć na zdrowie >>> AZJATYCKI ROSÓŁ Z KACZKI

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Chiński rosół na wzmocnienie

Chiński rosół na wzmocnienie

W tradycji medycyny chińskiej rosół drobiowy gotowany z określonymi przyprawami ma działanie silnie wzmacniające. Polecany jest osobom w trakcie przeziębienia, rekonwalescentom po przebytych chorobach, dzieciom i seniorom, kobietom po urodzeniu dziecka oraz w każdej sytuacji, gdy odczuwamy osłabienie. Wypróbujcie sprawdzony przepis na >>> CHIŃSKI ROSÓŁ WZMACNIAJĄCY SIŁY WITALNE.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Żydowska penicylina

Żydowska penicylina

Współczesna nauka udowodniła odżywczy wpływ rosołu w leczeniu infekcji i rekonwalescencji. Mięsny bulion bogaty w przyprawy (pieprz, ziele angielskie, laur, goździki) wzmacnia układ odpornościowy i wspomaga powrót do zdrowia. Jednocześnie drobiowy rosół podawany z knedlami z mięsa kurzego i macy jest tradycyjnym daniem kuchni Żydów aszkenazyjskich. Taki rosół gotowany jest tylko na świąteczne okazje. Większość polskich Żydów żyła bardzo biednie i nie stać ich było na lekarstwa. Pożywny bulion, rzadki na powszednim stole, uznawano za panaceum na wszelkie dolegliwości. Stąd po II wojnie światowej ukuto określenie: żydowska penicylina. Masz gorsze samopoczucie, ugotuj >>> ROSÓŁ -  ŻYDOWSKA PENICYLINA

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Wegański rosół

Wegański rosół

Bulion warzywny to podstawa wszelkich zup jarzynowych. Wzbogaci smak zupy z zielonego groszku, kalafiorowej, a nawet pieczarkowej. Wegański rosół bez dodatku produktów zwierzęcych, to także świetny roztwór izotoniczny po wzbogaceniu w rozgrzewające przyprawy (anyż, pieprz, chili, imbir), który sprawdzi się w walce z przeziębieniem oraz grypą. W walce z infekcjami wirusowymi organizm potrzebuje wsparcia. Rosoły na kościach mogą obciążać układ pokarmowy oraz wydalniczy np. nerki. Dlatego podczas infekcji zalecane jest picie bulionu warzywnego. Gdy pytacie, co jeść podczas grypy, to odpowiadamy: >>> WEGAŃSKI ROSÓŁ

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Rosół królów

Rosół królów

Rosół z perliczki uchodzi z jeden z najlepszych rosołów - delikatny i esencjonalny zarazem. Mięso z perliczki jest jednym z bardziej wartościowych mięs drobiowych. W smaku rosół najbardziej przypomina bulion na tradycyjnej wiejskiej kurze. Takim rosołem dawniej raczył się król Stanisław August Poniatowski. Receptura przetrwała w zapisach królewskiego kucharza Pawła Tremo. Dzisiaj zajad sie nim przed każdym meczem polska kadra piłkarska na czele z królem strzelców Robertem Lewandowskim. Chcesz jeść, jak Król ugotuj >>> ROSÓŁ Z PERLICZKI

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Bulion z całych warzyw bez obierania

Bulion z całych warzyw bez obierania

Oszczędny bulion z całych warzyw przyda się każdemu. Warzywny bulion można przygotować raz w tygodniu. Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, bo tutaj niczego nie musimy obierać. To dodatkowy zysk, bo pod skórką warzyw korzeniowych jest najwięcej witamin i mikroelementów. Oto najlepszy przepis na bazę do zup bez obierania jarzyn, bez wysiłku. Chcesz trochę zaoszczędzić i jeść zdrowo? Koniecznie uwarz >>> BULION Z WARZYW BEZ OBIERANIA

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Rosół z pieczonego kurczaka

Rosół z pieczonego kurczaka

Rosół z pieczonego kurczaka jest o wiele bardziej aromatyczny od tego przygotowywanego z surowego drobiu. Pyszna zupa z resztek, które nie wykorzystanie wylądowałyby pewnie w koszu, to się nazywa recykling. Jeśli jestem fanką/fanem zero waste sięgnij po przepis na >>> ROSÓŁ Z ODZYSKU Z PIECZONEGO KURCZAKA

Autor: Shutterstock
Rozwiń
 Jak ugotować najlepszy rosół? Tajemnice idealnego bulionu

Jak ugotować najlepszy rosół? Tajemnice idealnego bulionu

Jeśli jeszcze nie zdecydowaliści się na najlepszy przepis na rosół, to mamy dla was kilka dodatkowych wskazówek. Idealny przepis na rosół warto znać, bo rosół leczy wszelkie smutki, dla wielu to smak z dzieciństwa, dla innych ratunek dla zdrowia. Być może właśnie dlatego rosół jest najpopularniejszą polską zupą. Nie wszyscy mają jednak swój przepis na rosół. Jak ugotować najlepszy, domowy rosół bez vegety, bulionów i kostek? Odkrywamy tajmnice i sekrety idealnego bulionu w artykule >>> JAK UGOTOWAĆ NAJLEPSZY ROSÓŁ?

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Drobiowy rosół kolagenowy: tani zastępnik suplementów
Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka z warzywami
Azjatycki rosół z kaczki: oszczędny przepis z porcji rosołowej
Chiński rosół na wzmocnienie: przepis na rosół wzmacniający
Żydowska penicylina: przepis na odżywczy rosół z knedlami z macy
Wegański rosół: rozgrzewający bulion warzywny - świetna baza do zup
Rosół  z perliczki: przepis na najlepszy rosół
Oszczędny bulion z całych warzyw: baza do zup bez obierania włoszczyzny
Ani mleka, ani kotleta, ani rosołu nie pozwolimy wam zakazać!
Rosół - tajemnice dobrego rosołu. Jak ugotować najlepszy rosół?
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email