Orientalna zupa cieciorkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Orientalna zupa cieciorkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to pomysł na wniesienie nieco egzotyki do codziennego jadłospisu. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 270 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 mały pomidor
- 1/3 puszki ciecierzycy
- 1 łyżeczka oliwy/oleju
- 1/3 cebuli
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, curry, kurkuma
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do garnka wlać oliwę. Wsypać curry, smażyć pół minuty, dodać posiekane czosnek i cebulę.
- Smażyć 2 minuty, aż cebula będzie miękka. Dodać pomidory, ciecierzycę i pietruszkę, zalać całość gorącym bulionem.
- Gotować 10-15minut. Zmiksować zupę, ale niezbyt dokładnie. Doprawić do smaku.