Obłędna zupa z czerwonej papryki z mozzarellą
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Obłędna zupa z papryki z mozzarellą to danie dla miłośników aromatycznych, sycących zup. Napełni brzuch, rozgrzeje ciało, nakarmi zmysły zapachem i smakiem, da poczucie spełnienia. Łatwa do przygotowania nie zmęczy w kuchni. Ideał!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cienkie półplasterki.
- W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać paprykę i chwilę smażyć mieszając, dodać posiekany czosnek i pomidory, zalać bulionem i dodać przecier.
- Doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez 0-35 minut.
- Zmiksować i przelać przez sitko, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
- Podawać bardzo gorącą, posypaną startą mozzarellą, z grzankami z bułki.