Chłodnik z twarogiem i rzodkiewką

2021-03-29
Chłodnik z twarogiem i rzodkiewką
Autor: Shutterstock Chłodnik z twarogiem i rzodkiewką sprawdzi się w upały.
łatwy
30 min
4

Chłodnik z twarogiem i rzodkiewką to bardzo smaczne danie na ciepłe dni. Zupa jest sycąca, dostarcza sporej dawki substancji odżywczych i świetnie smakuje na zimno, orzeźwia więc i odświeża.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna ŚmiałekAdrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 2 szklanki maślanki
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • kostka chudego twarogu
  • pół szklanki posiekanych włoskich orzechów
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Twaróg rozdrobnić widelcem w sporej misce, dodać maślankę i wymieszać.
  • Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do twarogu.
  • Następnie dodać koperek, szczypiorek, orzechy, sól, pieprz i sok z cytryny, wymieszać.
  • Wstawić do lodówki. Po schłodzeniu podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.