Chleb bez mąki - przepis na domowy chleb bezglutenowy
2021-03-29
łatwy
60 min
4
Prosty przepis na chleb bez mąki (chleb bezglutenowy) to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy pragną zmienić styl życia, mają uczulenie na gluten lub cierpią na celiakię. Poznaj przepis na domowy chleb bez grama mąki, smaczny i zdrowy wypiek na każdy dzień.
Polecamy też:
Chleb bez drożdży jak z piekarni: najlepszy przepis
Domowy chleb bez zagniatania: tylko 4 składniki!
Weizenbrot: przepis na chleb zimnej fermentacji
SKŁADNIKI
- 1 szklanka ziaren słonecznika
- 10 łyżek siemienia lnianego
- 1/2 szklanki migdałów
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 5 łyżek oleju kokosowego
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki, a następnie dodaj do nich wszystkie mokre. Odstaw na godzinę.
- Po tym czasie wysmaruj keksówkę olejem kokosowym i przełóż całą masę do środka.
- Wstaw masę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz 1 godzinę.
- Wyjmij chleb z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Gotowe!