Wege sałatka makaronowa z mango, fetą i rukolą

Wege sałatka zmakaronowa z mango
Autor: Shutterstock Sałatka zmakaronowa z mango z dodatkiem fety i rukoli.
łatwy
15 min
2

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Uwielbiam sałatki wytrawne z dodatkiem, słodkiego, dojrzałego i pachnącego sosnowym lasem mango. Są niezwykle odświeżające i aromatyczne. Tym razem połączyłam złocisty miąższ mango z ostrą rukolą, słoną fetą i sycącym makaronem. Wyszło obłędnie pyszne danie na zimny lunch lub treściwą kolację.

SKŁADNIKI

  • 2 spore garście rukoli
  • 1/2 kostki fety
  • 2 garście ugotowanego makaronu
  • 1 mango
  • sok z cytryny
  • kilka kropli oleju arachidowego lub oliwy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rukolę umyć, listki osuszyć i ułożyć na talerzach.
  • Fetę pokroić w niewielką kostkę lub pokruszyć, mango podzielić na niewielkie kawałki.
  • Na talerzach z rukolą ułożyć po trochu makaronu, fety i mango.
  • Sałatkę skropić sokiem z cytryny i olejem lub oliwą.
Makaron! Co warto o nim widzieć? Jak dobrać makaron do potrawy? Jak obliczyć porcję makaronu?
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej