Surówka z kukurydzy z ogórkami i rzodkiewką
2020-08-21
łatwy
15 min
4
Szybka, smaczna, zdrowa i gotowa w kilka minut. Taka jest kukurydziana surówka z rzodkiewką i ogórkami. W sam raz jako dodatek do obiadu lub szybka i zdrowa przekąska.
SKŁADNIKI
- 1 puszka kukurydzy
- 1 zielony długi ogórek
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kukurydzę odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć na sicie.
- Ogórka i rzodkiewki dokładnie umyć i poszatkować na cienkie plasterki lub półplasterki.
- Olej wlać do słoiczka, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, zakręcić i energicznie potrząsać do momentu, aż składniki się połączą i utworzą emulsję.
- Warzywa wymieszać i polać sosem.