Sałatka z fasolki szparagowej, papryki i kukurydzy
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Letnia sałatka z fasolką szparagową to doskonała przekąska na lunch do pracy, albo drugie śniadanie. Jest niezwykle smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Podajemy dobry przepis na sałatkę z fasolką szparagową z dodatkiem papryki i kukurydzy.
Polecamy też:
Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem
Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej
Chrupka sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych
Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado
Fasolka pasteryzowana w przecierze pomidorowym
Doskonała fasolka szparagowa w słoikach na zimę
SKŁADNIKI
- 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
- puszka kukurydzy
- 1/2 papryki zielonej
- 1/2 papryki czerwonej
- masło
- 3 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Strączki fasolki pokroić na pół.
- Kukurydzę z puszki wrzucić na sitko, przelać wodą, odczekać aż wyschnie.
- Paprykę pokroić w paseczki.
- Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Wszystkie warzywa wymieszać z rozpuszczonym masłem.