Jogurtowa mizeria z rzodkiewki: przepis na chrupiącą surówkę

2020-05-07
Chrupiąca mizeria z rzodkiewki
Autor: Shutterstock Mizeria z rzodkiewki jest chrupka i rześka
łatwy
15 min
4

Chrupiąca mizeria z rzodkiewki to świeża i soczysta surówka. Swoją chrupkość zawdzięcza rzodkiewce, której nie solimy przed dodaniem sosu. Dzięki temu nie pozbywamy się wody i zachowujemy naturalną soczystość warzywa. 

Składniki

3 pęczki rzodkiewki

1 pęczek grubego szczypiorku z cebulkami

200 ml jogurtu

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Rzodkiewkę pokroić na plasterki.

Szczypiorek posiekać razem z cebulką.

Szczypiorek posolić i popieprzyć, odstawić na 15 minut.

Do szczypiorku dodać jogurt i wymieszać.

Jogurtem zalać rzodkiewkę, wymieszać i podawać.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna ŚmiałekAdrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska