Jogurtowa mizeria z rzodkiewki: przepis na chrupiącą surówkę
2020-05-07

łatwy
15 min
4
Chrupiąca mizeria z rzodkiewki to świeża i soczysta surówka. Swoją chrupkość zawdzięcza rzodkiewce, której nie solimy przed dodaniem sosu. Dzięki temu nie pozbywamy się wody i zachowujemy naturalną soczystość warzywa.
Składniki
3 pęczki rzodkiewki
1 pęczek grubego szczypiorku z cebulkami
200 ml jogurtu
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Rzodkiewkę pokroić na plasterki.
Szczypiorek posiekać razem z cebulką.
Szczypiorek posolić i popieprzyć, odstawić na 15 minut.
Do szczypiorku dodać jogurt i wymieszać.
Jogurtem zalać rzodkiewkę, wymieszać i podawać.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska