Kolorowa sałatka z kilku składników. Idealny dodatek do najróżniejszych dań

Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Kolorowa sałatka, która świetnie pasuje do najróżniejszych dań. Jest prosta w przygotowaniu, smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje. To idealny sposób na ciekawy dodatek, który urozmaici nasze codzienne menu. Ta sałatka z kuskusem jest warta wypróbowania.
Aromatyczna sałatka na każdy dzień tygodnia. Przygotujesz ją w kilka chwil
Prosta do przygotowania i niskokaloryczna sałatka z kuskusem jest niemałą gratką. Świetnie smakuje i prezentuje się obłędnie, dzięki czemu jest nie tylko świetną przekąską czy kolacją, ale również ciekawym dodatkiem do najróżniejszych dań. Jako że sama w sobie sałatka jest wegetariańska, zasmakuje ona zarówno mięsożercom, jak i wegetarianom.
To wspaniały pomysł na ciekawe danie, które zamiesza nieco w naszym menu. Zamiast po raz kolejny sięgać po ziemniaki, makaron czy ryż - tym razem możemy wybrać tę aromatyczną i prostą sałatkę.
Prosty sposób na aromatyczny dodatek, który sprawdzi się na kolację, dodatek do obiady czy na grilla. A co najlepsze przygotujemy ją w zaledwie kilka minut, bez wymyślnych składników ani specjalnych umiejętności. Wystarczy kilka chwil, by móc się nią rozkoszować.
Jeśli więc chcemy trochę zamieszać w naszym codziennym menu. Ten przepis warto mieć w pamięci jeśli chcemy zaskoczyć rodzinę czy gości. To idealne połączenie sałatki i kaszy, które sprawdzi się świetnie na każdy dzień tygodnia.
SKŁADNIKI
- 200 g kuskusu
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 2 awokado
- 1 ogórek
- 150 g mozzarelli
- 100 g orzechów włoskich
- garść rukoli
- 1 łyżka zielonego pesto
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kuskus wrzucamy do miski.
- W kubku mieszamy kostkę rosołową z 300 ml wrzącej wody.
- Zalewamy kuskus i odstawiamy do napęcznienia.
- Pesto mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
- Całość wylewamy na gotowy kuskus.
- Pomidorki kroimy na pół, awokado rozdrabniamy razem z mozzarellą i orzechami, a ogórka kroimy.
- Dodajemy do kaszy.
- Dodajemy rukolę i całość dokładnie mieszamy.