Klasyczna mizeria nigdy nie wychodzi z mody. Przygotowanie tej prostej surówki jest dziecinnie łatwe. Wystarczy pokroić ogórki i dodać śmietanę. Idealny smak zapewnia jeden wypróbowany trik. Zobacz, jak zrobić idealną mizerię. Mizerię tak dobrą, jakby ją zrobiła przed chwilą Twoja babcia.
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Umyj ogórki.
więcej...
foto: Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Obierz najcieniej, jak potrafisz. Najlepiej za pomocą noża rowkowego.
więcej...
foto: Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Ogórki pokrój na cienkie plasterki. Posyp solą. Odstaw na 10 minut.
Po 10 minutach lekko odciśnij ogórki z uwolnionych soków.
Posyp czarnym pieprzem, jeśli lubisz.
więcej...
foto: Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Dodaj kwaśną śmietanę o zawartości tłuszczu od 12-18%.
więcej...
foto: Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Wymieszaj i odstaw na kilka minut. Możesz podać od razu. To przecież najszybsza surówka świata. Chrupka i smaczna.