Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Umyj ogórki.

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Obierz najcieniej, jak potrafisz. Najlepiej za pomocą noża rowkowego. 

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Ogórki pokrój na cienkie plasterki. Posyp solą. Odstaw na 10 minut. 

Po 10 minutach lekko odciśnij ogórki z uwolnionych soków. 

Posyp czarnym pieprzem, jeśli lubisz. 

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Dodaj kwaśną śmietanę o zawartości tłuszczu od 12-18%. 

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Mizeria z ogórków - klasyczny przepis

Wymieszaj i odstaw na kilka minut. Możesz podać od razu. To przecież najszybsza surówka świata. Chrupka i smaczna. 

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Mizeria z ogórków - klasyczny przepis
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email