Delikatna sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem

Sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem
Autor: Shutterstock Sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem to pyszna i niedroga przystawka.
łatwy
20 min
4

Pyszna sałatka pieczarkowa sprawdzi się na małym przyjęciu i dużej imprezie. Można ją podać na słonych krakersach w formie małej przekąski lub jako dodatek do wędlin. W każdym przypadku będzie dobrze smakować.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg pieczarek
  • 6 jajek na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki obgotować w wodzie do miękkości, odcedzić i ostudzić.
  • Jajka obrać, oddzielić białka od żółtek. Pieczarki i białka jajek pokroić w kostkę.
  • Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać z pieczarkami i białkiem.
  • Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
  • Sos dodać do pozostałych składników i wymieszać.