Delikatna sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Pyszna sałatka pieczarkowa sprawdzi się na małym przyjęciu i dużej imprezie. Można ją podać na słonych krakersach w formie małej przekąski lub jako dodatek do wędlin. W każdym przypadku będzie dobrze smakować.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 0,5 kg pieczarek
- 6 jajek na twardo
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki obgotować w wodzie do miękkości, odcedzić i ostudzić.
- Jajka obrać, oddzielić białka od żółtek. Pieczarki i białka jajek pokroić w kostkę.
- Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać z pieczarkami i białkiem.
- Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
- Sos dodać do pozostałych składników i wymieszać.