Chrupiąca i rześka sałatka z jajek i ogórków

Chrupiąca i rześka sałatka z jajek i ogórków
Autor: Shutterstock Chrupiąca i rześka sałatka z jajek i ogórków - zrobisz ją w kilka minut.
łatwy
15 min
4

Sałatka z jajek i ogórków - pyszna, lekka, chrupiąca i rześka. Niewiele składników, maksimum efektu. Wystarczy chwila i sałatka jest gotowa.

Indywidualnie dobrana dieta pozwoli Ci schudnąć, jeść zdrowo i smacznie bez efektu jojo. Skorzystaj z JeszCoLubisz!

Oleje pod lupą. Tabela wartości odżywczych. SPRAWDŹ!

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 3 jajka na twardo
  • 1 awokado
  • 1 długi ogórek
  • kilka liści sałaty masłowej
  • świeża bazylia
  • kilka czarnych oliwek
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  •  
  • Sos:
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jaja obieramy i kroimy na ćwiartki, awokado obieramy i kroimy na ósemki, ogórki kroimy na cienkie plastry.
  • Na półmisku układamy porwane na mniejsze kawałki liście sałaty i listki bazylii.
  • Na sałacie układamy jajka, awokado i ogórki, posypujemy pokrojonymi w krążki oliwkami.
  • Składniki sosu mieszamy, polewamy nim sałatkę.