Chrupiąca i rześka sałatka z jajek i ogórków
2021-03-31
łatwy
15 min
4
Sałatka z jajek i ogórków - pyszna, lekka, chrupiąca i rześka. Niewiele składników, maksimum efektu. Wystarczy chwila i sałatka jest gotowa.
Indywidualnie dobrana dieta pozwoli Ci schudnąć, jeść zdrowo i smacznie bez efektu jojo. Skorzystaj z JeszCoLubisz!
Oleje pod lupą. Tabela wartości odżywczych. SPRAWDŹ!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 3 jajka na twardo
- 1 awokado
- 1 długi ogórek
- kilka liści sałaty masłowej
- świeża bazylia
- kilka czarnych oliwek
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- Sos:
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jaja obieramy i kroimy na ćwiartki, awokado obieramy i kroimy na ósemki, ogórki kroimy na cienkie plastry.
- Na półmisku układamy porwane na mniejsze kawałki liście sałaty i listki bazylii.
- Na sałacie układamy jajka, awokado i ogórki, posypujemy pokrojonymi w krążki oliwkami.
- Składniki sosu mieszamy, polewamy nim sałatkę.