Z tym przepisem poradzi sobie każdy nowicjusz. Serowy chlebek w kilka minut

Dieta wegetariańska
Ta przekąska nie tylko wspaniale smakuje, ale również spektakularnie wygląda. Jest prosta w przygotowaniu, a zasmakuje każdemu. Z przepisem na ten chlebek serowy nie można źle wybrać. Prostota przygotowania do pary z obłędnym smakiem.
Serowa przekąska dla każdego. Ten chlebek zawsze będzie hitem
Ten chlebek serowy to idealny sposób na ciekawą przekąskę. Jest prosty do przygotowania a smakuje obłędnie. Co więcej, poradzi sobie z nim nawet osoba, której z gotowaniem nie po drodze. Ten przepis pozwali nam rozkoszować się pyszną przekąską, bez długiego stania w kuchni.
A wystarczy zaledwie kilka składników, by go przygotować. Do najważniejszych należy oczywiście ser oraz chleb. W tym przepisie nie robimy ciasta od zera, zamiast tego wykorzystujemy już kupiony chleb. Co jest szczególnie fajne, zwłaszcza jeśli mamy bochenek, który już zaczyna robić się twardy.
Dzięki spsoosbowi krojenia i nadziewania, chlebek można łatwo odrywać, co sprawia, że jest on świetny do dzielenia się. Wystarczy go przygotować, postawić na stole i każdy może spróbować naszego dzieła. Możemy również poeksperymentować dodając mięso czy inne przyprawy.
Ten przepis świetnie sprawdzi się na imprezy, grille czy wieczory filmowe. Nie tylko obłędnie smakuje, ale również pięknie wygląda. To jedna z tych rzeczy, które zawsze warto mieć pod ręką.
SKŁADNIKI
- 1 chleb (najlepiej na zakwasie)
- 400 g ulubionego sera w kostce
- 70 g masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 0,5 łyżeczki soli
- świeża pietruszka
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
- Masło rozpuszczamy i odstawiamy.
- Nacinamy chleb na ukos, uważając, by nie przeciąć go od spodu (zostawiamy około 1 centymetra nieprzeciętego chleba od dołu).
- Całość powtarzamy w odwrotnym kierunku.
- Ser kroimy na plasterki.
- W nacięciach umieszczamy ser.
- Pozostałe składniki dokładnie mieszamy i polewamy nimi chleb.
- Chleb zawijamy w foli aluminiową i wkładamy do pieca.
- Pieczemy około 20 minut.
- Zdejmujemy folię aluminiową i pieczemy 10 minut.