Wykładam te składniki na ciasto do pizzy i zapiekam. To przekąska idealna

Wykładam te składniki na ciasto do pizzy i zapiekam. To przekąska idealna
Autor: Shutterstock.com Wykładam te składniki na ciasto do pizzy i zapiekam. To przekąska idealna
łatwy
15 min
4

Aromatyczne sakiewki, które bez problemu zabierzemy ze sobą do pracy czy szkoły. Są proste w przygotowaniu, smakują obłędnie, a przy okazji świetnie się prezentują. Jeśli więc szukamy ciekawej przekąski, te sakiewki mięsem mielonym we włoskim stylu sprawdzą się idealnie.

Aromatyczne sakiewki we włoskim stylu. Pyszny sposób na przekąskę

Prosta i aromatyczna przekąska, która sprawdzi się na każdy dzień tygodnia. Wystarczy kilka składników, by ją przygotować, a smakuje obłędnie i to bez żadnych specjalnych umiejętności. Jej przygotowaniu usprawnia fakt, że używamy w jej przygotowaniu gotowego ciasta na pizzę.

Ta aromatyczna przekąska z mięsem mielonym, serem i passatą pomidorową to prosta przekąska, która po prostu gra. Co więcej, wychodzi za każdym razem, więc jest to prosty sposób na szybką przekąskę. Dzięki swojej formie, łatwo weźmiemy ją ze sobą do pracy czy szkoły.

Zapomnij o kolejnej kanapce, ta sakiewka nas nasyci, będzie smakowała niesamowicie, a przy okazji jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników, by przygotować te aromatyczne sakiewki. Każdy powinien mieć je w pamięci, jeśli chodzi o przekąski.

Nie ma co długo się zastanawiać. Ten przepis jest dziecinnie prosty, szybki i smaczny. Lepiej już się chyba nie da. Dobrze będzie smakował zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bez problemu i dużego wysiłku.

SKŁADNIKI

  • 150 ml passaty pomidorowej
  • 300 g mięsa mielonego
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę
  • 100 g sera tartego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
  • W misce mieszamy ze sobą 1 jajko, sól, pieprz, oregano, bułkę tartą i mięso mielone.
  • Mięso smażymy.
  • Dodajemy do niego passatę pomidorową i dokładnie mieszamy.
  • Ciasto rozkładamy i tniemy na 4 prostokąty.
  • Na połowie każdego prostokąta wykładamy mięso i posypujemy je serem.
  • Drugą połową prostokąta przykrywamy mięso i zlepiamy po bokach.
  • Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim nasze sakiewki.
  • Pieczemy około 15 minut.
Beszamel.pl zdradza sekret idealnych MIELONYCH
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej