Tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler - najlepsze przepisy z Kuchennych Rewolucji

Tatar Oko pirata według Magdy Gessler - najlepsze przepisy z Kuchennych Rewolucji
Autor: thinkstockphotos.com Tatar według przepisu Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji
łatwy
45 min
4

Jak zrobić tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler? Poznaj przepis z Kuchennych Rewolucji! Pyszny tatar to idealna przekąska imprezowa – warto go zrobić, bo cieszy oczy i podniebienia!

SKŁADNIKI

  • 1 kilogram polędwicy wołowej
  • 4 jajka (żółtka)
  • pół szklanki wody mineralnej
  • szklanka oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz
  • oliwki
  • cebulka
  • żółtka do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso należy dwa razy zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać.
  • Wołowinę wyrabiamy rekami dodając żółtka, olej, sól, pieprz i wodę mineralną, do momentu aż tatar będzie miał jednolitą konsystencję.
  • Porcje układamy na talerzach robiąc w mięsie wgłębienie na surowe żółtko.
  • Dodatkowo, dla dekoracji, na żółtku można również umieścić plasterek czarnej oliwki.
  • Okalamy go drobno posiekaną cebulką
  • Tatar będzie świetnie smakował z ogórkami kiszonymi, marynowanymi grzybkami i świeżym pieczywem.