Szybka pasta z makreli - łatwy przepis na smaczne smarowidło do pieczywa
2022-02-21
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Pasta z makreli to znakomity dodatek do pieczywa, kanapek i przekąsek. Zmiksowana wędzona makrela to idealne smarowidło do chleba. Pasta rybna podana ze świeżym pieczywem zasmakuje nie tylko jaroszom. Jak przyrządzić smaczną pastę z makreli?
SKŁADNIKI
- 1 wędzona makrela
- 25 dag półtłustego twarogu
- 10 dag sera żółtego
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- 1 mała cebula
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wędzoną makrelę obrać ze skóry. Następnie dokładnie usunąć z niej ości. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić.
- Zmielić razem z półtłustym twarogiem, serem żółtym oraz jajkami. Dodać drobno pokrojoną cebulę, majonez oraz keczup. Doprawić solą i pieprzem.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ewentualnie zblendować.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?