Szpinak po włosku - jak przyrządzić? [łatwy przepis]
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Szpinak po włosku to szybka i zdrowa przekąska, którą błyskawicznie można przygotować na patelni. Świetnie smakuje z dodatkiem startego parmezanu. Odkryj sprawdzony i wyjątkowo łatwy przepis!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 kg szpinaku
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- sól, pieprz
- czosnek
- sok z cytryny
- starty parmezan
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozgrzej oliwę na patelni, włóż umyty i oczyszczony szpinak.
- Przesmaż, mieszając, aż liście zwiotczeją.
- Posól, dodaj pieprz i wyciśnięty czosnek. Wymieszaj na ogniu przez chwilę.
- Podawaj lekko skropiony cytryną i posypany parmezanem.