Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami
2021-03-29
łatwy
60 min
4
Pyszne pieczone ziemniaki faszerowane sadzonym jajkiem to pomysł na efektowny obiad lub kolację.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka tłuszczu
- 4 jajka
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki wyszorować i upiec w mundurkach w piekarniku do miękkości. Następnie ściąć im czubki i częściowo wydrążyć.
- Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać wydrążony miąższ ziemniaczany i zrumienić.
- Ziemniaki wypełnić do połowy masą cebulowo-ziemniaczaną, na wierzch wbić jajko i posolić.
- Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.