Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty

Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty
Autor: Shutterstock Znakomita przekąska w 3 minuty.
łatwy
5 min
4

Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami to niesamowite połączeniu zupełnie odmiennych, a jednak idealnie harmonizujących ze sobą smaków. Intensywny i aromatyczny, a  jednocześnie orzeźwiający seler znakomicie smakuje z aksamitną, orzechową masą. Słodkie rodzynki przełamują wytrawność przekąski.

Składniki

3-4 łodyżki selera naciowego

2 łyżki masła orzechowego

garść rodzynek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Selera umyć i osuszyć, pokroić łodygi na kawałki o długości 6-8 cm.

Za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem łodyżki wypełnić masłem orzechowym.

Na maśle poukładać rodzynki.

Jedz orzechy na zdrowie!
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z ...

więcej
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE