Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty

2021-02-09
Anna Szubińska
Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty
Autor: Shutterstock Znakomita przekąska w 3 minuty.
łatwy
5 min
4

Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami to niesamowite połączeniu zupełnie odmiennych, a jednak idealnie harmonizujących ze sobą smaków. Intensywny i aromatyczny, a  jednocześnie orzeźwiający seler znakomicie smakuje z aksamitną, orzechową masą. Słodkie rodzynki przełamują wytrawność przekąski.

Składniki

3-4 łodyżki selera naciowego

2 łyżki masła orzechowego

garść rodzynek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Selera umyć i osuszyć, pokroić łodygi na kawałki o długości 6-8 cm.

Za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem łodyżki wypełnić masłem orzechowym.

Na maśle poukładać rodzynki.

Jedz orzechy na zdrowie!