Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty

Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty
Autor: Shutterstock Znakomita przekąska w 3 minuty.
łatwy
5 min
4

Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami to niesamowite połączeniu zupełnie odmiennych, a jednak idealnie harmonizujących ze sobą smaków. Intensywny i aromatyczny, a  jednocześnie orzeźwiający seler znakomicie smakuje z aksamitną, orzechową masą. Słodkie rodzynki przełamują wytrawność przekąski.

SKŁADNIKI

  • 3-4 łodyżki selera naciowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • garść rodzynek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Selera umyć i osuszyć, pokroić łodygi na kawałki o długości 6-8 cm.
  • Za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem łodyżki wypełnić masłem orzechowym.
  • Na maśle poukładać rodzynki.
Jedz orzechy na zdrowie!
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej