Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami - efektowna przekąska w 3 minuty
2021-03-29
łatwy
5 min
4
Seler naciowy z masłem orzechowym i rodzynkami to niesamowite połączeniu zupełnie odmiennych, a jednak idealnie harmonizujących ze sobą smaków. Intensywny i aromatyczny, a jednocześnie orzeźwiający seler znakomicie smakuje z aksamitną, orzechową masą. Słodkie rodzynki przełamują wytrawność przekąski.
SKŁADNIKI
- 3-4 łodyżki selera naciowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- garść rodzynek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Selera umyć i osuszyć, pokroić łodygi na kawałki o długości 6-8 cm.
- Za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem łodyżki wypełnić masłem orzechowym.
- Na maśle poukładać rodzynki.
Jedz orzechy na zdrowie!