Ryba po grecku - przepis według Magdy Gessler

Ryba po grecku - przepis Magdy Gessler
Autor: Shutterstock Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler
łatwy
60 min
4

Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje" z miejsca stała się hitem. Teraz i ty możesz przygotować na święta rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! 

 

Polecamy też:

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę należy pokroić na średniej wielkości kawałki.
  • Kawałki ryby przyprawić solą i pieprzem oraz papryką.
  • Panierować rybę w mące, a następnie smażyć na złoty kolor.
  • W międzyczasie należy podsmażyć cebulę i por. Natomiast marchew, seler, cukinię i pietruszkę zetrzeć na grubych okach, dodać do cebuli i dusić.
  • Do warzyw trzeba dodać przyprawy, gdy będą miękkie. Potem trzeba dorzucić do nich pokrojone pomidory, liście laurowe i ziele angielskie.
  • Dodać wino i gotować. Wszystko razem dusić 10-15 minut. Po tym czasie trzeba zalać sosem rybę i wymieszać.