Roladki z szynki nadziewane jajecznicą
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Roladki z szynki nadziewane jajecznicą to sposób na efektowne podanie smażonych jajek. Zwyczajna jajecznica w takiej szynkowej otoczce nabiera odświętnego charakteru.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 4 plastry szynki konserwowej
- 2 pomidorki koktajlowe
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z jajek usmażyć na maśle dość dobrze ściętą jajecznicę. Jeśli będzie za rzadka, rozcieknie się.
- Gotową jajecznicę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać.
- Na każdy plaster szynki położyć nieco jajecznicy, dwa rogi szynku zebrać razem i spiąć wykałaczką.
- Miejsce spięcia wędliny ozdobić połówka pomidorka.