Roladki z cukinii z surimi: przepis
2021-03-26
łatwy
30 min
4
Roladki z cukinii to pyszne i efektowne danie, które swoim smakiem zachwyci wszystkich gości. Doskonale sprawdzi się w roli przystawki. Podajemy przepis na to proste w przygotowaniu i eleganckie danie.
SKŁADNIKI
- 30g jogurtu
- łyżeczka ostrej musztardy
- papryka w proszku
- sól
- 1 łyżeczka szczypiorku
- 60 g cukinii
- paluszki surimi
- 15 g grissini
- 30 g pomidorów koktajlowych
- 1 łyżeczka oleju
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jogurt wymieszać z musztardą. Dip doprawić papryką i solą, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.
- Cukinię oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na 6 cienkich plastrów.
- Ser i surimi pokroić na 3 paski.
- Grissini (grube paluszki) podzielić na 3 kawałki. Na 3 plastrach cukinii położyć po 1 kawałku surimi i grissini, zwinąć i spiąć wykałaczkami.
- Pomidory umyć, przekroić na pół i razem z pokrojonym serem wyłożyć na pozostałe plastry cukinii. Zwinąć i spiąć.
- Na patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć roladki i obsmażyć.
- Podać z dipem jogurtowym.