Przepyszne kulki z koziego twarogu i koperku w różnych wersjach smakowych
2021-03-29

łatwy
5 min
4
Kozi twaróg znakomicie komponuje się z wieloma dodatkami, dlatego można z niego przygotować świetną przekąskę w wielu wariacjach. Proponujemy kolorowe kulki w wielu smakach, w sam raz na imprezę.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 500 g koziego twarogu
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 3 łyżeczki świeżo posiekanego koperku
- 1 łyżeczka soli
- Opcjonalnie:
- mielona papryka
- pestki granatu
- szczypiorek
- orzechy
- ziarna sezamu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Twaróg wmieszać z drobno posiekanym koperkiem i przyprawami na jednolitą masę. Uformować z niej kulki o średnicy ok 2 cm.
- Kulki obtoczyć w ulubionych przyprawach, bakaliach lub ziołach.