Przepis na włoską pastę z tuńczyka
2021-03-30
łatwy
15 min
8
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Pastę z tuńczyka przygotować niebywale łatwo, ale niestety trzeba dać jej czas na schłodzenie i przesiąknięcie smakiem... Dlatego zalecamy zarezerwować sobie 6 godzin zanim dojdzie do spożycia!
SKŁADNIKI
- 400 g tuńczyka w oleju
- 250 g serka mascarpone
- 90 g pikli z cebulek
- natka pietruszki
- 2 szklanki rukwi
- 15 czarnych oliwek (bez pestek)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Tuńczyka posiekać jak najdrobniej.
- Kawałko ryby wymieszać z cebulką, serkiem mascarpone i dodać trochę soli i pieprzu.
- Formę do pieczenia wyłożyć papierem.
- Włożyć do formy tuńczyka i schłodzić przez około 6 godzin. Podawać z oliwkami i rukwią.