Prosty dip z sera camembert - idealny na imprezy!
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Serek camembert trwale już zagościł na naszych stołach - w towarzystwie winogron lub żurawiny stanowi pyszną przekąskę do wina lub piwa. Podgrzany syci na imprezach przy grillu albo przy ognisku. Stanowi też doskonałą bazę do przygotowania pysznego dipu na imprezę. Zanurzone w nim chrupki lub warzywa nabierają smaku!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- krążek dojrzałego serka camembert,
- 3-4 łyżki gęstej śmietany
- 100 g wytrawnego wermutu
- 3-4 łyżki siekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z sera zdjąć skórkę.
- Utrzeć środek z wermutem i śmietaną na gładką, jednolitą masę..
- Doprawić solą i pieprzem, podawać posypany szczypiorkiem.