Porowo-twarożkowa pasta do chleba

2021-03-29
Porowo-twarożkowa pasta do chleba
Autor: Shutterstock Pyszna pasta z porów i twarożku - idealna do ciemnego pieczywa.
łatwy
0 min
4

Pasta porowo-twarożkowa z grzybową nutą. Znakomita do świeżego, pachnącego chleba, szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna.

SKŁADNIKI

  • 1 por
  • 2-3 duże pieczarki
  • łyżka masła
  • 30 ml białego wina
  • 60 g serka śmietankowego
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Białe części porów i pieczarki umyć.
  • Pory drobno posiekać i zeszklić na maśle.
  • Dodać starte na dużych oczkach pieczarki.
  • Podlać winem i poczekać aż odparuje. Przyprawić i ostudzić.
  • Do wystudzonych porów dodajemy twarożek i dokładnie mieszamy.