Pijany bekon - przepis na pyszną, piwną przekąskę z grilla

2020-06-01
Pijany bekon
Autor: Shutterstock Pijany bekon czyli grillowany boczek marynowany w piwie.
łatwy
20 min
4

Pijany bekon to oryginalna przekąska z boczku marynowanego w piwie i pieczonego na grillu. Potrawa łatwa i przyjemna w wykonaniu. Nadmiar piwa można skonsumować. Nie zaszkodzi.

Składniki

20 plastrów bekonu

 

Marynata:

2 łyżki ostrej musztardy

2 łyżki chrzanu

2 szklanki piwa

sok z połowy cytryny

2 łyżki oleju

sól, pieprz

majeranek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Składniki marynaty wymieszać. Zalać nią bekon i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Potem opiekać na grillu z obydwu stron po 5 minut, posmarować go piwem i znowu piec po 5 minut z obu stron.