Pasta rybno-pieczarkowa - pyszne i tanie smarowidło do pieczywa z sardynek z puszki
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Pasta rybno-pieczarkowa to smaczny i tani sposób na pyszne smarowidło d pieczywa lub dodatek do krakersów. Wystarczy puszka sardynek, kilka pieczarek i jajko na twardo, aby przygotować znakomitą pastę, która smakuje jak milion dolarów, choć kosztuje grosze.
SKŁADNIKI
- 1 puszka sardynek w oleju
- 6-7 pieczarek
- 1 nieduża cebula
- 2 jajka na twardo
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę osączyć z nadmiaru oleju i rozdrobnić widelcem.
- Pieczarki umyć i pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i drobno posiekać.
- Pieczarki i cebulę udusić na niedużej ilości masła. Wystudzić.
- Jajka posiekać w bardzo drobną kostkę lub zmielić w maszynce do mięsa.
- Wymieszać wszystkie składniki pasty, podawać z pieczywem lub krakersami.