Pasta rybna z ogórkiem kiszonym - przepis na pyszne śniadanie
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Masz dość nudnych kanapek na śniadanie? Co powiesz na rybną pastę z wędzonej makreli z dodatkiem ogórków nadających jej lekką kwaskowatość? Wymieszana z jogurtem i odrobiną musztardy nabierze kremowej, puszystej konsystencji. Brzmi pysznie, prawda? Podajemy przepis.
SKŁADNIKI
- 1 makrela wędzona
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 2 jajka
- 180 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- Sól
- Pieprz czarny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu posiekaj żółtko i białko.
- Cebulę obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Ogórki drobno posiekaj.
- Obierz makrelę z ości i ze skóry. Mięso przełóż do miseczki i rozgnieć. Dodaj jajko, cebulę i ogórki.
- Musztardę wymieszaj z jogurtem. Dodaj do pozostałych składników i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Odstaw do lodówki na 30 minut przed podaniem, aby składniki się "przegryzły". Posmaruj pastą kromki świeżego pieczywa.